Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

У Скупштини Србије отворена изложба Музеја афричке уметности

У Народној скупштини Србије 8. децембра 2015. године је отворена гостујућа изложба Музеја афричке уметности "Традиционални мурали Африке" ауторке Наташе Његовановић Ристић.

Отварајући изложбу, председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је да изложене фотографије сликаних, рељефних и мозаичких украса омогућавају заинтересованима да се упознају са делом богате афричке културе и истакла значај сарадње коју Скупштина Србије на овај начин остварује са нашим угледним институцијама културе.

Амбасадор Марока у Србији Abdallah Zagour захвалио је на могућности да радови буду изложени у парламенту и навео да су изложени драгоцени примери афричке уметности.

Марија Алексић, в. д. директора Музеја афричке уметности истакла је да Србија и народи држава афричког континента имају вишедеценијску сарадњу, засновану на узајамном поштовању, поверењу и уважавању. Ова изложба - према њеним речима – најбољи је показатељ да подстицање културне сарадње и размене представља важан, неизоставан чинилац у изградњи добрих међународних односа.

Отварању су присуствовали бројни народни посланици, личности из политичког, јавног и културног живота Србије и амбасадори скоро свих афричких и арапских земаља.

Изложба је отворена до 15. децембра.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije