Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

МАУ видео асемблаж

Стварањем кратке филмске форме, као и документовањем свих важнијих програма, МАУ је у могућности да понуди једно динамичније тумачење иначе статичне музејске поставке и да направи искорак из класичног сагледавања музеја и његовог садржаја.

 

 

Pacific Oscar

Кратак филм о познатом истраживачу и племићу Оскару Војнићу из Суботице. Изложба 'Кава-кава и бетел'' (Обред пијења кава-каве и жвакања бетела у светлу предмета из Ваневропске збирке Градског музеја Суботице) је била одржана у Музеју афричке уметности током лета 2008.

 

 

Бартелеми Того

Овај кратак филм прати гостовање мултимедијалног уметника из Камеруна, Бартелемија Тога и отварање његове изложбе фотографија "Транзит(и)" и инсталације "Омаж Здравку Печару" у Музеју афричке уметности лета 2006. У склопу експерименталног програма Михаела Милуновића - "Обојени свет".

 

 

Тегови за мерење златног праха народа Акан

Ауторка изложбе и каталога: Марија Личина, кустос МАУ
16. фебруар - 20. август 2011.

На изложби је било приказано више од 500 тегова из збирке Музеја афричке уметности, преко 200 тегова из збирке Словенског етнографског музеја у Љубљани, примери из приватних колекција, као и ваге, кутије и кашике за златни прах. Тегови народа Акан јединствени су у свету по својим облицима - представљају људе (ратнике, врачеве, ловце...), животиње (птице,крокодили, антилопе...), биљке (кикирики, цветове палми, патлиџане...), предмете (бубњеве, сандале, топове...), и бројне друге фигуративне и геометријске мотиве.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije