Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Најновије е-Издање

„Музика западне Африке: четири инструмента из збирке Музеја афричке уметности“

autor: Srđan Tunić

Ова књига је настала на основу кустоског (хабилитационог) рада под називом „Музика Африке: Перспектива у интерпретацији традиционалних афричких музичких инструмената и њиховог савременог значења на бази збирке музичких инструмената Музеја афричке уметности у Београду“. Тема приређеног издања, односно књиге под називом „Музика западне Африке...“ сажима комплексно и богато музичко стваралаштво запада афричког континента ослањајући се на 4 примера из музејске збирке: кору, таму, балафон и ламелу.

Срђан Тунић је историчар уметности који је неколико година радио у Музеју афричке уметности. Један је од покретача својеврсног феномена у музејском свету - КУСТОСИРАЊЕ. Тренутно је у Мексику где активно развија своју кустоску каријеру.

Кликните да преузмете публикацију „Музика западне Африке: четири инструмента из збирке Музеја афричке уметности“ (.pdf).

е-Издања Музеја је посебан програм који је отпочео прошле године. Идеја водиља јесте да се пружи подршка младим стручњацима и онима на почецима своје каријере. Ова издања такође пружају најширој, стручној јавности увид у нека од истраживања која се одвијају у Музеју афричке уметности у Београду.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije