МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Ново пригодно филателистичко издање поводом обележавања Дана Африке

Поводом 25. маја, Дана Африке, Пошта Србије и Музеј афричке уметности представили су пригодно филателистичко издање „Дан Африке”.

„Мисија Поште Србије је да спаја људе и повезује континенте и зато је за нас посебна част да представимо марку посвећену вишедеценијском пријатељству и заједничким вредностима народа Србије и Африке. Са народима Африке делимо и виђење будуће сарадње у области привреде, модерних технологија, развоја инфраструктуре и образовања, чему ће Пошта Србије допринети у домену поштанских, логистичких и информатичких услуга”, рекао је в.д. директорa Поште Србије Зоран Ђорђевић.

Доајен Групе афричких амбасадора, амбасадор Алжира Абделхамид Шебшуб, је истакао да је марка посвећена Дану Африке снажан симбол пријатељства српског и афричких народа. Одлука Поште Србије да поштанску марку посвети Дану Африке допринеће да се овековечи тај посебан однос између нашег континента и ваше земље”, нагласио је амбасадор Шебшуб.

Филателистичко издање „Дан Африке” састоји се од марке са панафричким мотивом – скулптуром „Мапа Африке” академског вајара Николе Коље Милуновића која се налази на улазу у Музеј афричке уметности. На пратећим вињетама су фотографије пет експоната из збирке Музеја афричке уметности који потичу из Нигерије, Анголе, Алжира, Марока и Египта, док су Кенија, Тунис и Етиопија представљени предметима из Музеја књиге и путовања Удружења Адлигат.

 

Након промоције која је одржана у ПТТ музеју, амбасадор Алжира Абделхамид Шебшуб уручио је Марији Алексић, директорки Музеја афричке уметности донацију Групе афричких амбасадора намењену унапређењу музејских активности.

Уручење донације

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива