Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Ликовни конкурс за децу и младе на тему
„Импресије о Африци“

МАУ Ликовни конкурс 2019Музеј афричке уметности од 1. априла до 1. jунa 2019. године организује ликовни конкурс за децу и младе на тему „Импресије о Африци“.

На конкурсу могу учествовати групе деце/младих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа за децу и младе, културних центара и осталих радионица, клубова, секција, инспирисани текућом изложбом и сталном поставком Музеја.

На шестом ликовном конкурсу МАУ, темом „Импресије о Африци“ истражујемо које су то представе о овом великом континенту створене, које су слике утиснуте, која ће нова дела настати? Позивамо предшколске установе, основне и средње школе, као и ликовне атељее, културне центре и остале установе и удружења за децу и младе да закажу термине за групну посету Музеју афричке уметности и пратећу ликовну радионицу „Импресије о Африци“. Само они радови који су настали у оквиру заказаних термина за групну посету и пратећу ликовну радионицу у Музеју учествују на конкурсу.

Најуспешнији цртежи биће представљени 29. и 30. јуна на изложби радова учесника ликовног конкурса у оквиру годишње манифестације „Афро фестивал 2019“ која се одржава у башти Музеја афричке уметности. Ауторе најуспешнијих радова очекују специјалне награде.

Посетом Музеју афричке уметности деца и млади имају прилику да виде сталну поставку и текућу изложбу на којима су приказани артефакти и дела трaдициoнaлнe умeтнoсти зaпaднe Aфрикe, као и тематску* изложбу фотографија на којима су забележени тренуци савременог живота у источној Африци (*од 19.4.) и да, уз разговор са кустосима, открију веровања, приче, обичаје и савремене одлике култура рaзличитих нaрoдa Aфрикe. Током обиласка изложби упознаће неке од стилова и значења афричких уметничких израза и културних одлика, а затим ће на ликовној радионици на тему „Импресије о Африци“ у простору Музеја нацртати свој рад: могу издвојити неки детаљ, изабрати одређени предмет или више предмета који ће чинити композицију, нацртати различите мотиве, дочарати афричку причу или мит који су чули током посете Музеју, приказати људе и начин живота, замишљено или стварно путовање...

 • Учешће на конкурсу подразумева посету Музеју, обилазак изложби са циљем упознавања са уметношћу и културaмa Африке и ликовну радионицу на којој ће сваки учесник нацртати цртеж на задату тему.

 • Закажите термине за посету Музеју у периоду од 1. априла до 1. јуна текуће године за групе предшколаца, основаца, средњошколаца (групна посета подразумева од 10 до највише 50 посетилаца у једном термину). При заказивању, потребно је навести број деце/младих у групи, њихов узраст, назив школе или предшколске установе, жељени датум и време за посету Музеју.
  • имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • телефон: 011/2651-654
  • контакт особа: Марија Милош, виши кустос.

 • Укупан програм вођења и радионице траје око 90 мин. (за млађе учеснике), односно 120 мин. (за старије учеснике)

 • Цена улазнице је 200 динара. Музеј обезбеђује материјал за радионицу.

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ

 • На Конкурсу могу учествовати групе деце/млaдих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа, културних центара и осталих радионица, клубова, секција.

 • Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали искључиво у Музеју афричке уметности током организоване радионице.

 • Техника:
  • за децу од 6 до 14 година (предшколци и основци): графитна оловка, воштане боје;
  • за младе од 14 до 18 година (средњошколци): графитна оловка, оловке у боји (дрвене бојице), фломастери у боји, воштане боје.

 • Цртежи остају у Музеју афричке уметности и неће се враћати учесницима. Музеј афричке уметности задржава право репродуковања цртежа и мотива.

 • Радове ће оцењивати комисија састављена од стручњака из области културе и уметности.

 

КАТЕГОРИЈЕ И НАГРАДЕ

Одабрани цртежи биће представљени 29. и 30. јуна на изложби радова у оквиру манифестације „Афро фестивал 2019“.

Жири ће одабрати и прогласити најбоље радове учесника Конкурса из три старосне категорије, за које ће ауторима бити додељене награде:

 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 6 од 10 година (предшколци и млађи основци),
 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 11 до 14 година (старији основци),
 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 14 до 18 година (средњошколци).

Кликните да преузмете Позив за учешће на Ликовном конкурсу за децу и младе „Импресије о Африци“ (.pdf).

Сазнајте више о ликовним конкурсима МАУ...

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije