Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Креативне радионице

Студенти

Богатство уметничког наслеђа Африке, симболичка значења у традицији и савремено стваралаштво представљају полазиште за студенте да у оквиру радионица креирају и представе своје радове. Један од примера је сарадња са професорима Одсека за текстил Факултета примењених уметности у Београду и реализација радионица и предавања инспирисаних мотивима тканина Филафани и костимима Јужне Африке.

Пратећи теме изложби, од 1997. године остварен је низ радионица у сарадњи са професорима Факултета ликовних уметности. Мотиви body-art-a, неолитског сликарства Сахаре, мурала народа Гурунси и Ндбеле и тканина Филафани пренети су кроз радове студената на спољашње зидове Музеја, дајући згради Музеја јединствен визуелни идентитет.

Музеј афричке уметности представља инспиративан и несвакидашњи амбијент за наставу и студентске радове у оквиру различитих предмета факултета, академија и виших школа. Додатни подстицај за студентска интересовања, истраживања и интерпретације представљају музејски архиви и богат фонд библиотеке.

Посебан вид рада са студентима остварен је у оквиру музејског програма „Практикум“ који су осмислиле и водиле кустоскиње Емилиа Епштајн и Ивана Војт, а покренут је у сарадњи са Центром за развој каријере Филозофског факултета. „Практикум 2013“ је обухватио једномесечну едукацију и праксу десет студената завршних година историје уметности и антропологије, који су потом индивидуално одржали јавна вођења за публику, односно „дочарали Африку из десет различитих перспектива“.

Припрема радионица и предавања остварује се у договору кустоса и професора, као и на захтев група студената и других заинтересованих.
Контактирајте Музеј: телефон 2651-654,
email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.