МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

СИМБОЛИ У АФРИЧКОЈ УМЕТНОСТИ –
бесплатне креативне радионице
керамике и графике за средњошколце

Музеј афричке уметности у данима зимског распуста (од 5. до 9. фебруара) организује бесплатне креативне радионице керамике и графике за средњошколце.

Програм „Симболи у афричкој уметности – креативне радионице керамике и графике” одржаће се у просторијама Музеја афричке уметности у две групе:

I ГРУПА, од 5. до 9. фебруара, од 10 до 13 сати – МИНИ-КУРС КЕРАМИКЕ;

II ГРУПА, од 5. до 9. фебруара, од 14 до 17 сати – МИНИ-КУРС ГРАФИКЕ.

Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у трочасовним терминима (10-13h и 14-17h), уз уводно предавање о афричким симболима и кроз практични рад, овладати графичким и керамичким техникама израде предмета. Завршни део програма одржаће се 10. фебруара, када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова.

Свечано отварање изложбе радова средњошколаца, додела потврда и награда за најуспешније, одржаће се 11. фебруара у 14 часова.

Радионице воде Милица Јосимов, вајар, и Марија Милош, кустос.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани курс (курс графике или курс керамике).

На мини-курсу керамике полазници ће упознати технике израде посуда од глине и начине украшавања карактеристичне за традиционалне афричке културе. У традиционалним афричким домаћинствима највише су коришћене посуде од глине, а често су имале декоративне мотиве – у виду листова, животиња, спирала и разних геометријских облика, изведене урезима по површини посуде.

На мини-курсу графике заинтересовани ће се упознати са израдом афричких симбола техником линореза, где ће, након финалног отискивања уз помоћ графичке пресе на папиру и тканини, добити оригиналан употребни предмет (торбе, мајице…).

Кликните да преузмете распоред термина у оквиру Програма "Симболи у афричкој уметности - креативне радионице керамике и графике" (.pdf).

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network