Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Превише приче неће напунити ћуп

Креативне радионице керамике за средњошколце организоване су током зимског распуста...

креативне радионице керамике
за средњошколце

Изложбу дечјих радова можете да погледате до 21.2. у радно време музеја (10-18ч).

Музеј афричке уметности из Београда је у данима зимског распуста од 1. до 14. фебруара 2016. године организовао низ бесплатних радионица намењених младима.

Током распуста, у периду од 1. до 14. фебруара, програм Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике одржавао се у просторијама Музеја афричке уметности и том приликом су заинтересовани похађали мини-курс израде посуда по узору на традиционалну афричку керамику. Свака група полазника радионица је у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у трочасовним терминима (по избору: 10-13 h или 14-17 h) овладао технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине.

 

Завршни део програма остављен је за два последња дана распуста – суботу и недељу. Том приликом су учесници уз помоћ кустоса креирали изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржана је 14. фебруара у 14 часова.

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

Радионице су водиле Милица Јосимов, вајар, и Марија Личина, кустос.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network